Συνταγές
Συνταγή που εγγυάται την επιτυχία για τα πιο τέλεια μελομακάρονα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Konstantina Chatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού λάδι εκλεκτό
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
1 ποτήρι χοντροκοπανισμενα καρύδια και επιπλέον καρύδια για τη γέμιση ( όλα μαζί 350 γραμ.)
3 ποτήρια αλεύρι μαλακό ( όσο πάρει ,για να γίνει η ζύμη μαλακή)
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλάκια baking powder
Για το σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι θυμαρίσιο μέλι
1/2 ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το baking powder.Χοντροκόβουμε τα καρύδια για το στολισμό και χτυπάμε στο μίξερ καλά το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό του πορτοκαλιού .Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε καλά για να γίνει η ζύμη μαλακή
Πλάθουμε τα μελομακάρονα κυλινδρικά και μέσα βάζουμε μισό καρύδι.Πιέζουμε με το πιρούνι να γίνει η επιφάνειά τους με αυλακώσεις ( για να μπορούν να σταθούν τα καρύδια μετά το σιρόπιασμα)
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 30 λεπτά.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει και ξαφρίζουμε
Σιροπιάζουμε αφού κρυώσουν καλά τα μελομακάρονα με το ζεστό σιρόπι .
Το σιρόπι το έβρασα σε μέτρια κατσαρόλα και έβαζα 6 με 7 μελομακάρονα τη φορά για πέντε λεπτά αφού τα γύριζα και από τις δύο μεριές .
Εσείς τα αφήνετε και λίγο παραπάνω , ανάλογα πόσο μελωμένα τα θέλετε.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Η Συνταγή είναι από Konstantina Chatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.