Συνταγές
Καλές γιορτές. Υγεία και ευτυχία στις οικογένειες σας – τα μελομακάρονα γίνονται ανάρπαστα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Vasso Spanou-Margiolaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για μιά δόση
2 νεροπότηρα λάδι,
3/4 νεροπότηρου πορτακαλόζουμο,
1 ποτήρι ζάχαρη,
1 1/2 φακελάκι μπεηκιν,
βανίλιες,
κανέλα ξυλάκια και γαρύφαλλο καρφάκια βρασμένα,
ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού,
1 φακελάκι σόδα,
1 ποτηράκι κονιάκ,
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1300-1400γρ).
Για το σιρόπι για μιά δόση
4 ποτήρια ζάχαρη,
2 ποτήρια νερό,
3κσ μέλι,
χυμό λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για πασπάλισμα καβουρντισμένο σησάμι και ελαφρώς αλεσμένο και αλεσμένα καρύδια.
Σε ένα μπωλ εβαλα το λάδι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το μπέηκιν, το νερό απ τα βρασμένα κανέλα και γαρυφαλλο και ανακάτεψα με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη, έριξα το κονιάκ, και τον πορτακαλόζουμο αφού ανακάτεψα τη σόδα.
Τέλος εριξα σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχω μιά ζύμη μαλακή που δεν κολλά στα χέρια.
Εψησα στον αέρα στους 180 για 15-18 λεπτά, άφησα να κρυώσουν.
Ετοίμασουμε το σιρόπι βράζοντας το περίπου 7-8 λεπτά και διατηρώντας το ζεστό έριχνα τα μελομακάρονα και τα τοποθετούσα σε πιατέλα πασπαλίζοντας με καρύδια και σησάμι.
Βγαίνουν περίπου 5 ταψιά και γέμισα 3 πιατέλες. Είναι σαν μπισκότο και τρώγονται και χωρίς μέλωμα.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Η Συνταγή είναι από Vasso Spanou-Margiolaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.