Συνταγές
Μελομακάρονα για να μπαίνουμε σιγα σιγα στο κλίμα των εορτών
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλ τσαγιού ηλιέλαιο
1.5 φλ τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1.5 φλ αλέυρι
1/4 φλ ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 /4 χυμό πορτοκάλι μαζί με 1 κ.γ σόδα
Ξυσμα από ένα πορτοκάλι
1κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο
Σιρόπι
1 φλ τσαγιού μέλι
1/2 φλ τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλ νερό
1 ξύλο κανέλας
Καρυδια τριμμένα για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη να λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το κονιάκ το ξύσμα και τον χυμό που έχουμε διαλύσει την σόδα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και αρχιζουμε να προσθέτουμε σιμιγδάλι εναλλάξ με αλέυρι.
Μολις το πάρει όλο και γίνει ζύμη σταματάμε.Δεν θέλει πολυ ζύμωμα.Πλαθουμε και τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 20 λεπτά.
Για το σιρόπι
Βάζω όλα τα υλικά εκτός το μέλι να πάρει μια βράση.Μετά προσθέτω το μέλι και ανακατέυω να διαλυθεί καλά.
Σιροπιάζω κρύα μελομακάρονα ζεστό σιρόπι. Τα βάζω σε πιατέλα και από πάνω Ρίχνω τριμμένο καρύδι.
Καλη επιτυχία!!!
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.