Συνταγές
Δεν σας λέμε τίποτα! Θα γλυκαθείτε – μελιτζάνες σκορδαλιά στον φούρνο
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!
Η συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-μελιτζάνες
-σκόρδα, ένα κεφάλι μικρό
-πατατούλες
-καλαμποκέλαιο ή άλλο σπορέλαιο
-τριμμένη φρυγανιά
-λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατατούλες και πολτοποιούμε σκόρδα, όσα θέλουμε, αναλόγως πόσο δυνατή, την θέλουμε την σκορδαλιά μας.
Για ένα ταψί Ν° 28 εγώ έβαλα, ένα κεφάλι σκόρδου, μικρό και περίπου 7 πατάτες μέτριες.
Πολτοποιούμε και τις πατάτες μαζί, ρίχνουμε και λίγο λάδι και αλάτι, εννοείται και φτιάχνουμε την σκορδαλιά μας και την αφήνουμε στην άκρη.
Στο ταψί μας, βάζουμε από κάτω, λίγη τριμμένη φρυγανιά και περνάμε τις μελιτζάνες από το τηγάνι με σπορέλαιο ή τις ψήνουμε σε λαδόκολλα στον φούρνο και τις τοποθετούμε πάνω από την φρυγανιά.
Εγώ, χρησιμοποίησα περίπου δύο κιλά μελιτζάνες. Ας μην βγει μια στρώση. Ας βάλουμε και δεύτερη.
Από πάνω, βάζουμε την σκορδαλιά μας, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και φουρνίζουμε, μόνο με την από πάνω αντίσταση και αερόθερμο, στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η σκορδαλιά.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς.
Η συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.