Συνταγές
Σήμερα έχουμε ένα νοστιμότατο φαγητό – μελιτζάνες ρολάκια γεμιστά με κιμά
Η Συνταγή είναι από Eleni Koutrintze – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
700 γρ κιμά
Τον ζυμωσα όπως για τα κεφτεδακια
( Κρεμυδι 1 σκ σκορδο, μαιδανο δυοσμο, αλατοπίπερο, ρίγανη 2 φετες ψωμί τριμενο ένα σφηνάκι ελαιόλαδο.) Τα ανακάτεψα καλά κ τα άφησα 30 λ να ενωθούν οι γεύσεις.
10 μελιτζάνες σε φετες που τις έψησα στο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα με λίγο λάδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κάθε φέτα έβαλα από ένα μικρό( σαν σουτζουκακι) κομμάτι κιμά τη ρολαρισα και την τοποθέτησα στο ταψί με την ένωση από κάτω.
Στο τέλος έβαλα λίγες πατάτες και περιεχυσα με σάλτσα από βρεσκιες ντομάτες και από πάνω μια κούπα κεφαλοτυρι τριμενο.
Έψησα 50λ στις αντιστάσεις 200 β.
Η Συνταγή είναι από Eleni Koutrintze – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για γλυκοτυροπιτα σουφλέ – Είναι ένα ωραιότατο πρώτο πιάτο ή επιδόρπιο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
5-6 Φύλλα κρούστας από κατάψυξη (που περίσσεψαν)
3 αυγά χτυπημένα
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
200 γρ. Ανθότυρο φρέσκο τριμμένο
150 γρ. Φέτα τριμμένη
1 κούπα γάλα
1 χάρτινο κουτί σοκολατένιο γαλατακι μικρό (250 ml)
2 κ.σ σιμιγδάλι
Μια πρέζα αλάτι
Μέλι και σουσάμι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα παγωμένα φύλλα κρούστας και μέσα στο μπολ προσθέτουμε τα τυριά, το βούτυρο και τα χτυπημένα αυγά, τα γάλατα, το σιμιγδάλι και λίγο αλάτι. Τα χτυπάμε με γίνουν ένα μείγμα σαν το χυλό.
Ρίχνουμε σε ένα μικρό ταψάκι πυρίμαχο η πυρεξ. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200’C βαθμούς μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.
Βάζουμε και αφήνουμε για 20′ λεπτά να κρυώσει. Σερβίρουμε με μέλι και σουσάμι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”