Connect with us

Συνταγές

Μελιτζάνες με μοσχαράκι στο φούρνο – ένα υπέροχο και αγαπημένο πιάτο !!

Published

on

425477074 916112619862978 5314330795093952066 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Υλικά
1 κιλό χτένι
2 κιλά Μελιτζάνες
1 κρεμμύδι μεγάλο
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 κτγ. πελτέ
100 gr. γλυκό κρασί
500 gr. χυμό ντομάτας
3-4 κόκους μπαχάρι
2 κτγ. μπαλσάμικο
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Μαϊντανό μισό ματσάκι

Εκτέλεση
Κόβουμε όσο γίνετε στο ίδιο πάχος στης μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια σε μπολ.
Ραντίζουμε πολύ καλά με ελαιόλαδο, βάζω αλάτι, πιπέρι, λίγη ζαχαρίτσα και ανακατεύω να λαδωθούν καλά.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί με σειρά.

Βάζουμε τις μελιτζάνες, βλέπουμε εάν θέλουν λίγο ακόμα λαδάκι, και ψήνουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα, δυνατό φούρνο να μην καούν, να πάρουν χρώμα, κοιτάμε αν χρειάζεται να γυρίσω.

Προσεκτικά μόλις ψηθούν αφήνουμε όπως είναι στο ταψί στην άκρη.
Κόβουμε μερίδες το μοσχαράκι, του βάζουμε αλάτι, πιπέρι, αλευρώνουμε ελαφρά και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να τσιγαριστεί.

Το βγάζουμε, και το βάζουμε σε κατσαρόλα, εγώ έχω χρησιμοποιήσει χύτρα, βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι, τσιγαρίζω το κρεμμύδι, το σκόρδο, να γυαλίσουν εκεί ρίχνουμε ακόμη λίγη ζαχαρίτσα, ρίχνουμε τον πελτέ σβήνουμε με κρασί και μπαλσάμικο.
Ρίχνουμε τους κόκκους μπαχάρι, ρίχνουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.

Ρίχνουμε την σάλτσα στο κρέας, κλείνουμε και μαγειρεύουμε με τον χρόνο που έχει η χύτρα μου, να έχουμε ένα μαλακό κρέας όχι λιωμένο.

Ανοίγουμε, βγάζουμε το κρέας σε ταψί, βάζουμε γύρω-γύρω τις μελιτζάνες με προσοχή να μη λιώσουν, βλέπουμε αν η σάλτσα θέλει λίγο νεράκι ζεστό πάντα, εάν θέλει ακόμη υπολογίζοντας για να βράσει το φαγητό λίγο στο φούρνο ένα μισάωρο.
Ρίχνουμε νερό στην σάλτσα, εάν θέλει χωρίς το κρέας και αφήνουμε να πάρει μία-δύο βράσεις ή να μην είναι ζουμιά.

Ρίχνουμε με προσοχή τη σάλτσα πάνω στις μελιτζάνες και το κρέας.
Βάζουμε ακόμη λίγο μαϊντανό, κοιτάμε το αλάτι και το βάζουμε στο φούρνο μισή ωρίτσα με 3/4 ανάλογα το φούρνο να πάρει χρώμα και να μελώσει, δεν ανακατεύουμε κουνάμε μόνο.

Στον φούρνο το βάζω γιατί μελώνει καλύτερα, δεν λιώνουν οι μελιτζάνες και έχει πιο ωραίο αποτέλεσμα.
Εάν βάλουμε γλυκό κρασί δεν χρειάζεται άλλη ζάχαρη εκτός από τις μελιτζάνες.

Η συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές54 λεπτά ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές3 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές5 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα7 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές9 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές11 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές12 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version