Συνταγές
Χάρμα οφθαλμών! Μελιτζάνα με κεφτεδάκια στο φούρνο
Η Συνταγή είναι από strange bliss – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μελιτζάνα (ψιλοκομμένη και μουλιασμένη σε αλατισμένο νερό για λίγο)
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά λιπαρό (Κιμάς Μοσχαρίσιος ή Αρνίσιος )
Αλάτι, μαύρο πιπέρι, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και νιφάδες τσίλι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
1- Ζυμώνουμε καλά και γεμίζουμε τα κεφτεδάκια.
Αλατίζουμε τη μελιτζάνα με ένα χοντρό κομμάτι δάχτυλο. Στη συνέχεια τοποθετούμε στο ταψί την πλυμένη μελιτζάνα, μια σειρά κεφτεδάκια και μια σειρά μελιτζάνες μέχρι να βγει το αλάτι.
2- Βάζουμε ενδιάμεσα τις πιπεριές και τις ντομάτες, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό ντοματοπελτέ και μαγειρεύουμε στους 250 βαθμούς για 45 λεπτά ξεσκέπαστο και σκεπάζουμε.
3- Φροντίστε να επιλέξετε λαδωμένο κιμά, γιατί δεν τηγανίζουμε τη μελιτζάνα, οπότε το λάδι του κιμά θα τρέξει και θα κάνει τη μελιτζάνα να φαίνεται τηγανητή. Μελιτζάνα με κεφτεδάκια στο φούρνο και καλά
Η Συνταγή είναι από strange bliss – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Ομελέτα φούρνου πολύ αφράτη και πεντανόστιμη
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
6-7 κρόκους από αυγά Στρουθοκάμηλου η κανονικά αυγά
6 κεφτεδάκια έτοιμα ψημένα κομμένα στη μέση
12 μικρές φουντιτσες μπρόκολο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με αλάτι, πιπέρι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Λαδωνουμε μια φόρμα για 12 μαφινς.
Θα πρότεινα μα βάζατε χαρτάκια η φορμακια σιλικόνης μέσα στις υποδοχές.
Με μια μικρή κουτάλα γεμίζουμε τις θήκες όχι μέχρι πάνω. Βάζουμε από ένα μπρόκολο και το μισό κεφτεδάκι. Γεμίζουμε λίγο ακόμα τις θήκες με αυγό και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και απο μισή κ.γ ελαιόλαδο σε κάθε θήκη.
Βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’C αέρα μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετα σερβίρουμε με ντομάτα και αγγουράκι.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.