Συνταγές
Μελαχρινό ή φτωχό! Το πιο νόστιμο γλυκάκι για τη Νηστεία!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μελαχρινό το λένε για το σκούρο χρώμα του και φτωχό γιατί δεν έχει βούτυρο, γάλα και αυγά! Πρόκειται για ένα νόστιμο, εύκολο και νηστίσιμο γλυκάκι! Ελάτε να το κάνουμε μαζί!
ΥΛΙΚΑ
Για το Σιρόπι
600 γρ ζάχαρη
600 ml νερό
2 βανίλιες
Λίγο χυμό λεμονιού
Για το Μελαχρινό
200 γρ καρύδια
200 γρ ζάχαρη
250 ml αραβοσιτέλαιο
375 ml χυμό πορτοκάλι
50 ml κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τη συνταγή μας, βάζοντας την ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 5 λεπτά. Στην συνέχεια, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.
Κατόπιν, θρυμματίζουμε τα καρύδια στο μούλτι.
Συνεχίζουμε και παίρνουμε ένα άλλο μπολ και δουλεύουμε το λάδι με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα, βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και δουλεύουμε μέχρι να γίνουν ζύμη. Κατόπιν, αρωματίζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος, ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Παίρνουμε ένα ταψί 40×27 εκατοστών, το οποίο το αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
Τέλος, όσο το γλυκό μας είναι ζεστό το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Σερβίρουμε μετά από 3 ώρες.
Το μελαχρινό μας είναι έτοιμο! Καλή επιτυχία! Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο παρακάτω:
Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, πατώντας εδώ!