Συνταγές
Ωραιότατη και γευστικότατη μαρμελάδα βερίκοκο – μυρωδάτη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ :
1 Κιλό βερίκοκα 700γρ.ζαχαρη λίγο ξινό.
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα αφαιρούμε τα κουκούτσια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Στρώνουμε μια στρώση φρούτα μια στρώση ζάχαρη. Τα βάζουμε ψυγείο για μια νύχτα και το πρωί την βγάζουμε και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Αφού πάρει βράσει ξαφριζουμε και αφού σταματήσει να βγάζει αφρούς ρίχνουμε το ξινό.
Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας για λίγο να κατεβει τυχόν ζάχαρη πού μπορεί να έχει μείνει στα τοιχοματα γιατί αυτό θα μας ζαχαρώσει την μαρμελάδα μας. Όταν η μαρμελάδα κάνει μια ελαφριά στρώσει κάτω στον πάτο της κατσαρόλας την βγάζουμε είναι έτοιμη.
ΣΈ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΠΟΎ ΜΑΣ ΚΟΛΛΉΣΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΑΛΛΆΖΟΥΜΕ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ.
Έχουμε αποστειρωμενα βαζάκια και τα γεμίζουμε καυτά και τα δύο. Και η μαρμελάδα και το βαζάκι
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ωραιότατη μαρμελάδα ροδάκινο
Η Συνταγή είναι από κ. Stavros Tsalampounis– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ροδάκινα καθαρισμένα
750 γραμμάρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Αμπαροριζα, λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη σκεπάζουμε με ζάχαρη τα ροδάκινα και μια νύχτα στό ψυγείο.
Βράζουμε με νερο περίπου μισή ώρα προσθέτοντας στο τέλος αμπάριζα και λεμόνι.
Σε αποστειρωμένα βάζα
Η Συνταγή είναι από κ. Stavros Tsalampounis– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.