Συνταγές
Μαρμελάδα ακτινίδιο – πήζει σωστά και να έχει ωραίο χρώμα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εγινε πολύ νόστιμη, μούρλια και αν σας αρέσουν τα ακτινίδια θα την ευχαριστηθείτε.
Η Εκτέλεση είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για 1 κιλό
Λοιπόν καθαρίσουμε 1κιλό ακτινίδια και κόβουμε σε κομμάτια, βάζουμε 650 γραμμάρια ζάχαρη (εγώ έβαλα καστανή , αν και λευκή ζάχαρη να βάλετε πάλι σκούρο θα βγει)
*Η γνώμη μου είναι τα ακτινίδια να μην είναι σκληρά.
αφήνουμε από το βράδυ για να βγάλει τα υγρά του
Την επόμενη μέρα θα έχει βγάλει υγρά, βράζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συχνά και προσθέτουμε 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
αφού έχουν βράσει τα ακτινίδια τα λιώνουμε με ραβδομπλέντερ
Αφήνουμε να πάρει μία βράση ακόμα, αποστειρώνουμε το βάζο μας και έτοιμη η μαρμελάδα μας.
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Tamta Khetsadze.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για πολύ ωραία μαρμελάδα καρότο γευστική και με υπέροχο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καρότα
800 γρ ζάχαρη
χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κούπα νερο
1 σφηνάκι καλά γεμάτο ανθόνερο
1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 λεμόνι τον χυμό του
1 κουτάλια της σούπας γλυκόζη.
Εκτέλεση
Καθαρίστε και κόψτε τα καρότα πρώτα σε μικρά κ στενά κομμάτια.
Στην κατσαρόλα βάλτε το το νερό με την ζάχαρη να βράσει για 5 λεπτά…Ρίξτε τα καρότα και βράστε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά..
προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού το λεμονί το ανθόνερο την κανέλα.. Μόλις πάρουν μια βράσει ακόμα σε 5 λεπτά κατεβάστε κόψτε τα καρότα μαρμελάδα μαζί με το ανάλογο σιρόπι καυτό στο μουλτι..
βάλτε τόσο σιρόπι όσο να γίνει η μαρμελάδα της αρεσκείας σας..φυλάξτε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.