Συνταγές
Μαντηλάκια νηστίσιμα, τέλεια φτιαγμένα λαχταριστά και νόστιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γεωργία Κολίτση-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
30 κομμάτια σφολιάτα σε μέγεθος χαρτοπετσέτας κατά προτίμηση από εργαστήριο ζυμαρικών. Τα ψήνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κρέμα νηστίσιμη:
1 1/2 κιλό γάλα σόγιας,450γρ ζάχαρη,135 γρ αλεύρι κοσκ/νο για όλες τις χρήσεις,135γρ Κάστερ μπαουντερ,1κσ βιτάμ.
Κρέμα αρτύσιμη:
Όλα τα παραπάνω απλά αλλάζουμε το γάλα σε ζωικό και προσθέτουμε 4 αβγά.
Σαντιγί:
750γρ φυτική κρέμα,150γρ ζάχαρη.
Σιρόπι:
2 κιλά ζάχαρη,1400γρ νερό,400γρ γλυκόζη,2 λεμόνια χυμό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο. Αναμιγνύουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ(σε αυτό το σημείο αν φτιάξουμε την αρτύσιμη κρέμα βάζουμε και τα αβγά). Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί πολύ λίγο και μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά ρίχνουμε το 1/3 από το γάλα και το ανακατεύουμε καλά.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει και ρίχνουμε το βιτάμ. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε μέσα 300γρ από την χτυπημένη σαντιγί που έχουμε και ανακατεύουμε. Έχουμε φτιάξει το σιρόπι και το αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει. Σιροπιάζουμε την σφολιάτα και τα βάζουμε να στραγγίσουν. Γεμίζουμε κρέμα με το κορνέ και στολίζουμε με σαντιγί και φιλέ αμύγδαλο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γεωργία Κολίτση-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”