Connect with us

Πιτες

Μανιταρόπιτα με πλούσια γέμιση και τραγανό φύλλο! Από τις πιο νόστιμες!

Published

on

Μανιταρόπιτα με πλούσια γέμιση και τραγανό φύλλο! Από τις πιο νόστιμες!

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Αν σου αρέσει η μανιταρόπιτα, όπως αρέσει και σε εμάς, τότε αυτή την συνταγή πρέπει να την δοκιμάσεις ! Πλούσια γέμιση και τραγανό φύλλο, που θα σου μείνουν αξέχαστα!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris

Υλικά
2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
500 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
τραχανάς νηστίσιμος (ή μισοβρασμένο ρύζι)
μοσχοκάρυδο

425 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
75 γρ. κίτρινο σταρένιο αλεύρι
αλάτι
260 γρ. νερό (+, – 30)
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξύδι
κορν φλάουρ
1 κ.σ. άνηθο
νερό
σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την μανιταρόπιτα μας, βάζοντας το τηγάνι στην κουζίνα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Αδειάζουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά. Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο επάνω από το φαγητό και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Αδειάζουμε τον τραχανά ή το ρύζι στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Στο μπολ με το αλεύρι γ.ο.χ ρίχνουμε το κίτρινο σταρένιο αλεύρι.

Στον δοσομετρητή με το νερό ρίχνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, την 1 κουταλιά ξύδι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας.

Βάζουμε τη ζύμη στο τραπέζι και συνεχίζουμε το ζύμωμα πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι έως ότου να πλαστεί καλά. Φτιάχνουμε τη ζύμη σε μορφή μπάλας, αλευρώνουμε το μπολ και την ξαναβάζουμε μέσα. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 60 λεπτά.

Στην συνέχεια, βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο τραπέζι και την κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια τα οποία πλάθουμε σε μορφή μπάλας. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά.

Λαδώνουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο. Μετά από τα 30 λεπτά, ανοίγουμε με τον πλάστη τις μπάλες της ζύμης σε φύλλα πασπαλίζοντάς τα με κορν φλάουρ, σε μέγεθος όσο του ταψιού.

Απλώνουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί και το στρώνουμε καλά με τα χέρια μας, το αλείφουμε με λάδι και πινέλο. Κάνουμε το ίδιο για ακόμα 2 φύλλα.

Παίρνουμε το τηγάνι με την γέμιση και βάζουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε λίγο, αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί, και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων εάν εξέχουν από το ταψί προς τα μέσα και τα λαδώνουμε.

Ανοίγουμε με τον πλάστη τα υπόλοιπα 3 φύλλα ζύμης και τα βάζουμε στο ταψί επάνω από τη γέμιση.

Με το πινέλο αλείφουμε τα φύλλα και τις άκρες στο ταψί με λάδι και κατόπιν με λίγο νερό.

Έπειτα, πασπαλίζουμε με λάδι.

Με το μαχαίρι, χαράζουμε την πίτα επιφανειακά, κάθετα και οριζόντια και τέλος πασπαλίζουμε με σουσάμι. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά.

Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε την μανιταρόπιτα να κρυώσει τουλάχιστον για 1 ώρα. Καλή απόλαυση!

Δες αναλυτικά την συνταγή στο βίντεο παρακάτω:

Κάνε εγγραφή στο κανάλι Andreas Mamoukaris

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές12 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές14 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές16 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές18 ώρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές20 ώρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές22 ώρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές22 ώρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές2 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές3 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές4 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές5 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές5 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές5 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Exit mobile version