Συνταγές
Απολαύστε μανιταρόπιτα με κασέρι και πιπεριές
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
1 συσκευασία φύλλα χωριάτικα
η 6 φύλλα που θα ανοίξουμε εμείς
500 γρ μανιτάρια
3 κ.σ ελαιόλαδο γιατο σοτάρισμα
1 μέτριο κρεμμύδι
1 ματσάκι φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
100 γρ καπνιστό ζαμπόν
3 φέτες μπείκον
200 γρ κασέρι η κεφαλογραβιέρα
100 γρ ανθότυρο η μυζήθρα
2 αυγά
1/2 φλιτζ τσαγ γάλα
1/2 ματ΄σακι μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
για τα φύλλα
1/2 φλιτζ τσαγ ελαιόλαδο
1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι το λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 10′ σε δυνατή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν τα μανιτάρια και να είναι σχεδόν μαγειρεμένα.
Επειτα προσθέτουμε τα αλλαντικά ψιλοκομμένα και αλατοπιπερώνουμε. Οταν κρυώσει η γέμιση ανακατεύουμε τον μαιντανό προσθέτουμε το ανθότυρο την γραβιέρα τα αυγά χτυπημένα με το γάλα ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση.
Αφού ξεπαγώσουμε τα φύλλα σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία τους, ξεκινάμε να τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι,, 40 ή 42 εκατ. Βάζουμε στο κάτω μέρος τα τρία φύλλα που τα λαδώνουμε ενδιάμεσα.
Απλώνουμε την γέμιση και την καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα που τα λαδώνουμε ενδιάμεσα. Χαράζουμε με μαχαίρι την πίτα σε κομμάτια και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και το λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45′ περίπου να ροδίσει και την ξεφουρνίζουμε.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.