Πιτες
Δείτε πώς θα φτιάξετε νόστιμη μανιταρόπιτα με αρμονικά δεμένη γέμιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υπέροχη η συνταγή για την πιο λαχταριστή μανιταρόπιτα, πλούσια σε χρώμστα και αρωματα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
-500 γρ.μανιτάρια
1 πιπεριά Φλωρίνης μεγάλη
1 πιπεριά πράσινη
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές μαϊντανό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 καρότο τριμένο
2 κρεμμύδια ξηρά
100 γρ.τυριά τριμμένα διάφορα
50 γρ.φέτα
3 ντοματίνια κομμένα ή ψιλοκομμένη ντομάτα
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, ρίγανη, κουρκουμά, θυμάρι
2 αυγά
70 γρ.γάλα Νουνού ή άλλο
λίγο αλάτι στα αυγά
30 γρ.γάλα που θα διαλύσετε 1 κουταλιά κορν φλάουρ
6 φύλλα σπιτικά λεπτά η ότι άλλο φύλλο έχετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Με τον ίδιο τρόπο ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον μαιντανό.
Τρίβουμε το καρότο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, και σε μέτρια θερμοκρασία κουζίνας ρίχνουμε λίγο λάδι, το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές, το καρότο, το σκόρδο. Συνεχίζουμε με τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε πάπρικα, κουρκουμά, ρίγανη, θυμάρι, και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κρασί, τον μαιντανό και κατόπιν τα κομμένα ντοματίνια. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα ταψί στρογγυλό 30 εκατοστών, βάζουμε 3 φύλλα και το λαδώνουμε.
Ρίχνουμε στο μπωλ τα 2 αυγά, το αλάτι, το γάλα εβαπορέ, και τα χτυπάμε με το αναδευτήρι.
Αδειάζουμε το μίγμα με τα αυγά, στο τηγάνι επάνω από το μίγμα ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε στα 30 γραμμάρια του γάλακτος το κορν φλάουρ και το αδειάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μίγμα από το τηγάνι στο ταψί. Στρώνουμε επάνω από το μίγμα άλλα 3 φύλλα και τα λαδώνουμε καλά. Κλείνουμε τις άκρες των φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς έως ότου να ροδίσει.
Δείτε τη συνταγή αναλυτικά για μανιταρόπιτα εδώ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού