Συνταγές
Άλλο ένα μαμαδίστικο φαγητό… μανεστράκι και μετά γλυκάκι με σιμιγδάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην αρχή σωταρω 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, έριξα μέσα και 1 πιπεριτσα πράσινη ψιλοκομμένη και μισή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, ίσα με 1 φλυτζάνι του τσαγιού ψίχα από Κολοκυθακι που είχα από χτες, ρίχνω τώρα 1 κούπα μανεστρακι ολικής άλεσης
συνεχίζω να Σωταρω μέσα στο ελαιόλαδο ίσα με 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο, ρίχνω μέσα την 1 κούπα από το κοκκινιστό κιμά πού μου είχε μείνει, ρίχνω 1 φλυτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας συμπλήρωμα, αλατοπιπερο λίγο κάρυ, κουρκουμά, και λίγο νεράκι
χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνω να βράσει το μανεστρακι για 15′. Σερβίρουμε με λίγο ζουμακι μέσα στο πιάτο διότι αυτό σέ λίγο θα πήξει και άλλο. Απίθανο έγινε!!!
Για το γλυκό με σιμιγδάλι και καρύδα ινδική σαν επιδόρπιο..
Είναι πολύ ελαφρύ και δροσιστικό γλυκάκι και τρώγεται όλες τις ώρες..
Βάζουμε σέ κατσαρολακι,4 ποτήρια νερό, εγώ σαν μέτρο έβαλα σέ όλα τό κεσεδάκι από γιαούρτι όπου είναι 200 γρμ.
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 2 φέτες πορτοκαλιού
1 μισυ ποτήρι ζάχαρη
Τα βράζουμε για 1′ . Ρίχνουμε 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι καρύδα ινδική ( στο σύνολο 100 γρμ καρύδα,)
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει τελείως σέ σιγανή φωτιά διότι πιτσιλαει ( προσοχή)
Ρίχνουμε σέ ταψί όπου βάζουμε πασπαλιζοντας λίγο από την καρύδα, χάμω και από πάνω. Όταν κρυώσει μπαίνει ψυγείο και ύστερα κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε
Έβγαλα και σέ ένα πιατακι για μας διότι το ταψακι θα το δώσω στην κουνιάδα μου όπου τρελλαινεται γι αυτό το γλυκάκι. Οπότε θα πάει πεσκέσι που λένε. ( Μπορούμε να το φτιάξουμε και με ζάχαρη στέβια όποιος θέλει).
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.