Κρεας
Μαλακό Ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας και μανιτάρια ! Καταπληκτικό πιάτο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει για Σαββατοκύριακο! Ζουμερό και μαλακό ψαρονέφρι με πεντανόστιμη σάλτσα! Θα μοσχοβολήσει η κουζίνα σου!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
1kg. ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτές φέτες
500gr. μανιτάρια λευκά κομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
50ml. ελαιόλαδο
100ml. κρασί λευκό
200ml. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
5κτσ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε, βάζοντας στην κουζίνα ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τα κομμάτια του κρέατος στο τηγάνι και αφήνουμε να τσιγαριστούν για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε στη συνέχεια τα φιλετάκια του κρέατος από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μετά από λίγο προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε.
Όταν τα μανιτάρια και το κρεμμύδι τηγανιστούν, βάζουμε ξανά στο τηγάνι τα φιλετάκια και τα ανακατεύουμε. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το φαγητό και αδειάζουμε το κρασί. Η φωτιά στην κουζίνα να είναι μεσαία προς χαμηλή. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Βάζουμε το καπάκι στο τηγάνι και αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσει.
Μετά από τα 10 λεπτά, βγάζουμε το καπάκι και ανακατεύουμε το φαγητό.
Έπειτα, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει βράση η κρέμα γάλακτος, το αφήνουμε για ακόμα 2 λεπτά και κατόπιν κλείνουμε το μάτι της κουζίνας. Το ψαρονέφρι μας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!
Δες βήμα βήμα την συνταγή στο βίντεο:
Κάνε εγγραφή στο κανάλι Sotiria amor