Connect with us

Μπισκοτα - Κουλουρια

Μαλακά μουστοκούλουρα άκρως φθινοπωρινά

Υλικά: 1.250 γρ αλεύρι κοσκινισμένο 1 1/2 κούπες του τσαγιού, σπορέλαιο 2 ¾ κούπες του τσαγιού, νερό 1 1/2 κούπες του τσαγιού, πετιμέζι 1 3/4 κούπα του τσαγιού, ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας αμμωνία 2 κουταλιές της σούπας σόδα 1/2 κουταλιά κανέλα στην μύτη από το κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο προαιρετικά, λίγο άψητο σουσάμι (άσπρο) […]

Published

on

CE9CCEBFCF85CF83CF84CEBFCEBACEBFCF8DCEBBCEBFCF85CF81CEB12BCEBCCEB1CEBBCEB1CEBACEAC 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά:
1.250 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
1 1/2 κούπες του τσαγιού, σπορέλαιο
2 ¾ κούπες του τσαγιού, νερό
1 1/2 κούπες του τσαγιού, πετιμέζι
1 3/4 κούπα του τσαγιού, ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας αμμωνία
2 κουταλιές της σούπας σόδα
1/2 κουταλιά κανέλα
στην μύτη από το κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
προαιρετικά, λίγο άψητο σουσάμι (άσπρο)
χαρτί ψησίματος
2 ταψιά φούρνου ιδίου σχεδίου, αλλά το ένα λίγο πιο μικρό από το άλλο
(αυτό είναι το μυστικό του να γίνουν μαλακά όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω)

Εκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το σπορέλαιο, το πετιμέζι, το νερό και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με το χέρι μας ή μ’ ένα σύρμα χειρός, έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε την αμμωνία, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά, έως ότου διαλυθεί η αμμωνία και η σόδα.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας έως ότου η ζύμη γίνει αρκετά σφιχτή.
Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμα.

Αφήνουμε την ζύμη περίπου 10 λεπτά να ξεκουραστεί και την πλάθουμε σε στρογγυλά κουλουράκια.

Τα βάζουμε στο μικρότερο ταψί, στο οποίο έχουμε ήδη στρώσει κόλλα ψησίματος, αφήνοντας κενό μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν, γιατί φουσκώνουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ρίχνουμε αν θέλουμε λίγο σουσάμι στην επιφάνεια τους και σκεπάζουμε το ταψί μας με το άλλο, το λίγο μεγαλύτερο, ώστε να ψηθούν στον ατμό τους.

Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 18-20 λεπτά.

Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τ’ αφήνουμε σκεπασμένα για 5-6 λεπτά ώστε να τραβήξουν τον ατμό τους.

Μόλις κρυώσουν τ’ απολαμβάνουμε μόνα τους ή με την συνοδεία ενός ωραίου και ζεστού ροφήματος. Τα φυλάμε σε ένα κουτί με καπάκι που να κλείνει αεροστεγώς ώστε να διατηρηθούν φρέσκα και μαλακά.

από ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΛΑΣΤΟΣ

tiniakopetimezi

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές1 ώρα ago

Λαχταριστά παπουτσάκια για σήμερα με ζουμερή σάλτσα κιμά

Συνταγές3 ώρες ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές5 ώρες ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές7 ώρες ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές9 ώρες ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές11 ώρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές1 ημέρα ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές1 ημέρα ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα1 ημέρα ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές1 ημέρα ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Exit mobile version