Συνταγές
Γίνονται πολύ νόστιμα… μακαρόνια με κρέμα γάλακτος μπέικον και μανιτάρια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον κομμένο σε κυβάκια και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια (λευκά και portobello – τους έχω βγάλει τη φλούδα), κομμένα σε φέτες και κυβάκια .
Τα τσιγαρίζουμε ώσπου να πάρουν καφέ χρώμα, (αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ελαιόλαδο ακόμα). Οταν είναι έτοιμα και τα μανιτάρια βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο.
Στο νερό ( 2 κουτάλες ) από τα μακαρόνια που έβρασαν λιώνουμε ένα κνορ κοτόπουλο το αδειάζουμε στα μακαρόνιακαι αφήνουμε 1-2 λεπτά να βράσει.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, μαύρο πιπέρι και ανακατεύω.
Αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε τα μακαρόνια και το κεφαλοτύρι και τα αφήνουμε και αυτά να βράσουν μέσα στη σάλτσα για 2-3 λεπτά και μετά σερβίρω.
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Υγιεινά Μακαρόνια με Μπρόκολο.
Μία υγιεινή συνταγή για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο!
ΥΛΙΚΑ
-300 gr. μακαρόνια κοχύλια
-1 μπρόκολο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
-1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-2 κτσ. ελαιόλαδο
-½ ματσάκι μαϊντανό
-5 φύλλα βρώσιμου βασιλικού, ψιλοκομμένα
-30 γρ. κουκουνάρι
-χυμός από μισό λεμόνι
-50 gr. παρμεζάνα
-αλάτι
-μαύρο πιπέρι
EKTΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
Τοποθετούμε το μπρόκολο και το σκόρδο σε λαδόκολλα, αφού τα περιχύσουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στον αέρα για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τοποθετούμε στο μπλέντερ το μαϊντανό, το βασιλικό, τα κουκουνάρια, το χυμό λεμονιού και τα 30 gr. παρμεζάνας. Μόλις ψηθεί το μπρόκολο, προσθέτουμε τα μεγαλύτερα κομμάτια του και το σκόρδο στο μπλέντερ και πολτοποιούμε.
Περιχύνουμε με το μίγμα μας τα μακαρόνια και προσθέτουμε όσα κομμάτια μπρόκολου δεν θέλαμε να πολτοποιήσουμε. Συμπληρώνουμε στο πιάτο μας όση παρμεζάνα επιθυμούμε, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.
Καλή σας απόλαυση!