Σήμερα έχουμε όρεξη για μια μακαρονάδα χωρίς όμως κρέας γιατί το παρακάναμε το Πάσχα οπότε μια μικρή αποτοξίνωση δεν θα βλάψει ούτε τους μικρούς αλλά ούτε και εμάς τους μεγάλους. Με σκόρδο και ντοματίνια θα φτιάξουμε ένα φαγάκι σκέτη απόλαυση.
Υλικά
250 γραμμ. σπαγγέτι
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
50 ml ελαιόλαδο
500 γραμμ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
αλάτι
πιπέρι
200 γραμμ. παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
Βράσε τα σπαγγέτι σε νερό που κοχλάζει. Σε πλατιά και μεγάλη κατσαρόλα σοτάρισε το μισό από το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 20 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε τα ντοματίνια και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να βγάλουν υγρά. Στα 5-6 λεπτά που βράζουν τα μακαρόνια, σούρωσέ τα και κράτα περίπου 300 ml από το νερό του βρασίματος. Ρίξ’ τα στην κατσαρόλα με τα ντοματίνια μαζί με 200 ml από το υγρό που κράτησες. Συνέχισε το βράσιμο για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι τα σπαγγέτι να απορροφήσουν όλα τα υγρά και να κοκκινίσουν ελαφρώς. Απομάκρυνε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και το βασιλικό, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε. Σερβίρισε και πασπάλισε με την παρμεζάνα.
infokids.gr