Συνταγές
Μία υπέροχη τούρτα κανελλόνια με κιμά και βελούδινη μπεσαμέλ που θα αρέσει στους πάντες!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα πακέτο κανελόνια, 700 γρ κιμά μοσχαρίσιο, ελαιόλαδο, 2 κρεμμύδια ξερά, 2 ζωμούς κρέατος, 2 φρέσκιες ντομάτες, 2 κουτ.σουπ.πελτέ ντομάτας, κανέλα, ξύλο κανέλας, κύμινο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κόκκινο γλυκό πιπέρι. Και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τα βάζουμε όλα μαζί με τη σειρά, όπως κάνουμε τον κιμά για τα μακαρόνια
Μόλις γίνει, αφήνουμε να κρυώσει λίγο
Χρησιμοποιούμε ένα Τσέρκι ή ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι
Βάζουμε γύρω γύρω όρθια τα Κανελλονια και στο κέντρο ξαπλωμένα τα υπόλοιπα, αφότου τα γεμίσουμε πρώτα με τον κιμά που φτιάξαμε.
Από επάνω ρίχνουμε μια ελαφριά και πεντανόστιμη μπεσαμέλ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 κιλό Γάλα
5 κουτ.σουπ. κορν φλαουερ,
2 κουτ.σουπ. βούτυρο
λίγο αλάτι
λίγο μοσχοκάρυδο
2 κρόκους αυγών
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα μαζί με το κορν φλαουερ σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
Μόλις γίνει η μπεσαμέλ μας, την περιχύνουμε πάνω από τα κανελόνια που έχουμε γεμίσει
Ψήνουμε στους 190 με 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φαγητό μας
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.