Συνταγές
Μία υπέροχη σπιτική τούρτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Στεφανία Σανδραμάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η τούρτα είναι απλή έκανα ένα παντεσπάνι, το κόβουμε στα τρία, μια κρεμα ζαχαροπλαστικής ,τη μοίρασα στα 2, λίγη σαντιγί και ένα φακελακι σκόνη πραλίνας Γιωτης για το στόλισμα.
Παντεσπάνι απλό :
4 αυγά, 225γρ.ζάχαρη,125γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, λίγη βανίλια. Χτυπάς αυγά με ζάχαρη 10-15 λεπτά, ρίχνεις κοσκινίζοντας το αλεύρι , ανακατεύεις απαλά, ψήνεις στους 180 βαθμούς περίπου 30 λεπτά σε στρόγγυλο ταψάκι Νο 25
Κρέμα ζαχαροπλαστικής :
3 κ.σ. αλεύρι, 2 κ.σ. κορν φλάουρ, 112 γρ.ζάχαρη,3 κροκάδια,500ml γάλα, λίγη βανίλια και 2 κ.σ. βούτυρο. Ανακατεύεις ζάχαρη,αλεύρι,κορν φλάουρ, ρίχνεις λίγο γάλα να διαλυθούν, βάζεις το υπόλοιπο γάλα να βράσει
Ρίχνεις τα κροκάδια ανακατεύοντας ζωηρά αφού τα έχεις ανακατέψει και τέλος το βούτυρο, σιγανή φωτιά 3-4 λεπτά να σφίξει η κρέμα
Για το σιρόπι
1,5 κούπα νερό, 1 κουπα ζάχαρη, βράζεις 2-3 λεπτά όταν κρυώσει βρέχεις τα παντεσπάνια σου.
Για σαντιγί
Χτύπαμε ένα πράσινο μικρό κουτί ΚΤΕΤΟΡΕ αλλά πρώτα κράταμε 90 μλ για να τα χτυπαμε μαζί με 310 μλ γάλα για την σκόνη πραλινας ΓΙΩΤΗΣ
Λιγα κερασάκια και έτοιμη
Η Συνταγή είναι από κ. Στεφανία Σανδραμάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.