Συνταγές
Μία σπέσιαλ και αφράτη Καρυδόπιτα με κρέμα
Αυτή είναι μία καρυδόπιτα που θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις σύντομα! Ζουμερή και αφράτη καρυδόπιτα με μία τέλεια κρέμα!
Υλικά
Για το Σιρόπι
700 γρ ζάχαρη
700 ml νερό
2 βανίλιες
Λίγος χυμός λεμονιού
Για την Καρυδόπιτα
200 γρ καρύδια
5 αυγά
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
1 φακελάκι μπέικιν
Για την Κρέμα
1 λίτρο γάλα
100 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι
4 κουταλιές κορν φλαουρ
2 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
50 γρ βούτυρο
200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για το Σιρόπι
Ξεκινάμε την συνταγή μας βράζοντας για 5 λεπτά την ζάχαρη μαζί με το νερό να γίνουν σιρόπι.
Όταν είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.
Για την Καρυδόπιτα
Ξεκινάμε αλέθοντας τα καρύδια. Έπειτα, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κατόπιν, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την κανέλα, το γαρίφαλο και το μπέικιν.
Έπειτα, ενσωματώνουμε το αλεύρι και τα καρύδια.
Συνεχίζουμε και απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 35×23 εκατοστών.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όσο η καρυδόπιτα είναι καυτή την σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι και την αφήνουμε για 3 ώρες.
Για την Κρέμα
Αναμειγνύουμε το μισό γάλα και την ζάχαρη σε μία κατσαρόλα. Στο υπόλοιπο γάλα βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλαουρ, τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
Κατόπιν, βράζουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το βούτυρο.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε για 3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
Τέλος, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την κρύα κρέμα.
Σερβίρουμε την καρυδόπιτα με αρκετή κρέμα και κανέλα.
Η καρυδόπιτα μας είναι έτοιμη! Καλή απόλαυση!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!