Συνταγές
Μία ξεχωριστή τούρτα με κρέπες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Mary and her delicacies”
ΥΛΙΚΑ
90 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
20 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
1 κρόκος αυγού
30 γρ. βούτυρο “Lurpak” λιωμένο
240 γρ. γάλα ζεστό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
300 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. κρέμα γάλακτος adoro χτυπημένη σε σαντιγί
150 γρ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα. Ρίχνουμε τα αυγά και τον κρόκο και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας χυλός. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18 εκ. και το τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου κάψει αρκετά.
Ρίχνουμε μία κουταλιά από το χυλό και με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού απλώνουμε το μείγμα παντού. Αναποδογυρίζουμε μία σπάτουλα την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
Εν τω μεταξύ τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια. Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από αυτήν. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε την σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.
Σε στρογγυλή φόρμα ή τσέρκι διαμέτρου 20-22 εκ. απλώνουμε τις κρέπες έτσι ώστε να εξέχουν από τα τοιχώματα.
Γεμίζουμε με λίγη από την κρέμα σοκολάτα και καλύπτουμε εναλλάξ με κρέπα και κρέμα. Εγώ σε αυτό το στάδιο κράτησα λίγη σαντιγί και δεν την έβαλα όλη στην κουβερτούρα όταν την έλιωσα και έβαζα εναλλάξ κρέπα, σοκολάτα, σαντιγί και ούτω καθεξής. Όπως αρέσει περισσότερο στον καθένα.
Στο τέλος διπλώνουμε τις άκρες της πρώτης κρέπας προς τα μέσα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε.
Στολίζουμε όπως θέλουμε ο καθένας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Mary and her delicacies”