Συνταγές
Μία νόστιμη γαλατόπιτα χωρίς φύλλα με απαλή κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy– “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ :
2 λίτρα γάλα πλήρες 425γρ.σιμιγδαλι ψιλό 510γρ.ζαχαρη φλούδα από 1 λεμόνι 2 κάψουλες βανίλιας 4 αυγά σ. θ. δ. 2κ.σ. βούτυρο.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΣΠΑΛΙΖουμε ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανάβουμε το φούρνο στους 160βαθ. στις αντιστάσεις. Παίρνουμε 1 ταψάκι 34εκ.το βουτυρωνουμε το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Ζεσταίνουμε γάλα και καί ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα 1/2 κούπα από την ζάχαρη το βούτυρο και την φλούδα του λεμονιού.
Μόλις αρχίσει να βράσει το γάλα βγάζουμε τις φλούδες του λεμονιού. Καί ρίχνουμε το σιμιγδάλι το ανακατεύουμε για να μην κολλήσει. Μόλις δέσει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη. Κρατάω από την ζάχαρη 4 κ. σ. για το τέλος. Αφού τα χτυπήσουμε τα ρίχνω μέσα στην κρέμα και την ανακατεύω πολύ γρήγορα για να μην ψηθούν τα αυγά. Ρίχνω και τις βανίλιες.
Παίρνουμε το βουτυρωμένο ταψακι και αδειάζουμε την κρέμα. Το ψήνουμε περίπου 40′-45′.Το βγάζουμε και το πασπαλίζουμε με την ζάχαρη που είχα κρατήσει και την κανέλα. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε .
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy– “Χρυσές Συνταγές”.