Συνταγές
Μία νηστίσιμη σοκολατόπιτα ζουμερή και λαχταριστή που θα ξετρελάνει τους πάντες!
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής από “Αναστασια Βλαχου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
240 γρ Νερό
225 γρ Αλεύρι Κούλα (για όλες τις χρήσεις)
200 γρ Ζάχαρη
60 γρ Μαρμελάδα Φράουλα (προαιρετικά)
40 γρ Ηλιέλαιο
30 γρ Κακάο
6 γρ Σόδα Φαγητού
5 γρ Λευκό Ξύδι
5 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
1 πρέζα Κανέλα
Για το γλασό
90 γρ Μέλι
50 γρ Νερό
40 γρ Κακάο
35 γρ Ηλιέλαιο
5 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Για επάνω
Ξηρούς Καρπούς Φυστικια ΑΙΓΊΝΗΣ
Για το κέικ
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη κανέλα και τη σόδα και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το νερό, το ξύδι, το ηλιέλαιο και τη βανίλια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υγρά στο αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα, να καθαρίσει το μπολ και τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα.
Βάζουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Για το γλάσο
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το γλάσο σε χαμηλή φωτιά,.
Μόλις ψηθεί το κέικ …. περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο.
Στολίζεται, αν θέλετε, με φράουλες και ξηρούς καρπούς.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ ΕΛΠΊΔΑΣ Χαραλαμπιδου, – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”