Συνταγές
Μάφινς με πετιμέζι, χαρουπόμελο και σταφίδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 ποτήρι νερού πετιμέζι
1/2 ποτήρι νερού χαρουπομελο
1 ποτήρι νερού λάδι, μισό ελαιόλαδο και μισό ηλιέλαιο
1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη Στεβιας κρυσταλλική, η κανονική η ζάχαρη καρύδας
1 ποτήρι νερού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/2 κ. γ μοσχοκάρυδο
1 χούφτα σταφίδες
1 1/2 κ. γ κοφτό σόδα μαγειρικής
Λίγη κανέλλα σκόνη
1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ᾿ ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι και τα χτυπάμε στο μίξερ για 5′ λεπτά.
Προσθέτουμε το πετιμέζι και το χαρουπομελο.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, (προσέχετε φουσκώνει) και το ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με την κανέλλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ. Αλευρωνουμε τις σταφίδες και προσθέτουμε και αυτές στο μείγμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε ανακατεύοντας να ομογενοποιηθουν τα υλικά. Βάζουμε σε φόρμα μαφινς χαρτάκια και με ένα κουτάλι γεμίζουμε μέχρι την μέση. Ίσως περισσέψει μείγμα το βάζετε σε μικρό ταψάκι και το ψήνετε.
Αν θέλουμε Λαδωνουμε ένα πυρεξ, η ταψι 32’αρι και κάνουμε πίτα αντί μαφινς.
Ψήνουμε στον αέρα, στους 165’C, για 50′- 55′ λεπτά περίπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά τα βγάζουμε από τη φόρμα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”