Συνταγές
Λουκουμάς και απόλαυση με μέλι και μερέντα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
300 ml νερό χλιαρό
300 γρ περίπου φαρίνα κόκκινη
1 φακ μαγιά!
1 κ.σ μέλι
1 κ.γ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με την μαγιά και το μέλι και ανακατέυω να διαλυθεί καλά Μετά προσθέτουμε το αλάτι και το αλέυρι σιγά σιγά και ανακατέυουμε να ενσωματωθούν καλά και να γίνει ένας ωραίος πηχτός χυλός
Αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη 30 λεπτά
Τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο και έριξα επάνω στα μισά μέλι και στα υπόλοιπα μερεντα για να καλύψουμε όλα τα γούστα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για eύκολα λουκουμαδάκια που έρχονται από την Ισπανία.
ΥΛΙΚΑ
1φλ.χυμός μήλου
1πρέζα αλάτι
3κ.σ.ζάχαρη
2κ.σ.λάδι
1φλ.αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα
1/2φλ.ζάχαρη ανακατεμένο με 2κ.σ.κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση.
Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Γεμίζουμε με το μείγμα ένα κορνέ και ρίχνουμε σε καυτό λάδι κομμάτια από τη ζύμη, σαν δάχτυλα. Τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές σε μέτρια φωτιά και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω στο μείγμα ζάχαρης και κανέλας.
Ανακατεύουμε να πάει παντού και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα για να σερβίρουμε.
Περισσότερα στο : zannetcooks