Συνταγές
Δροσερή, εύκολη συνταγή για τούρτα Μπουένο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Natasa Papaefstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 κρέμες στιγμής Γιώτης πραλινα Τις χτυπάμε με το αντίστοιχο γάλα της συνταγής .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε μεσα τρειςσυσκ.μπουενο και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι. Παίρνουμε 2 συσκ. Πτι Μπερ(μια κλασική μια σοκολάτα) και αφού τα βουτάμε δευτερόλεπτα σε γάλα γεμίζουμε εναλλάξ όλο το τσέρκι όρθια.
Χτυπάμε λίγο σαντιγί ή κρέμα γάλακτος βάζουμε από πάνω καλύπτουμε με σελοφαν και 20 λ.στην κατάψυξη.
Ανοίγουμε το τσέρκι και καλύπτουμε με σαντιγί και σελοφαν και τα πλαϊνά και άλλα 20λ. στην κατάψυξη.
Λειώνουμε 200γρ.κουβερτουρα σε 100γρζεστο γάλα και περιχυνουμε
Η Συνταγή είναι από Natasa Papaefstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για λευκή τούρτα σοκολάτας
Υλικά:
για τη βάση
3 αυγά
1φλτζ ζάχαρη
1φλτζ αλεύρι
50γρ λευκή κουβερτούρα
1/2φλτζ αμύγδαλο αλεσμένο
για την κρέμα
350γρ λευκή κουβερτούρα
2 κούπες κρέμα γάλακτος
250γρ τυρί τύπου φιλαδέλφεια
1/2φλτζ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, την κουβερτούρα λιωμένη και το αμύγδαλο.
Σε μια στρογγυλή φόρμα στρώνουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180ο Κελσίου για 20-30 λεπτά.
Για τη γέμιση χτυπάμε το τυρί με την άχνη μέχρι να αφρατέψει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και λιώνουμε την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και αφήνουμε την τούρτα για 3 ώρες στο ψυγείο για να κρυώσει.
Γαρνίρουμε με φλούδες λευκής κουβερτούρας.
Περισσότερες συνταγές στο syntagoula.wordpress.com