Connect with us

Συνταγές

Συνταγή για ένα λαχταριστό Εκμέκ Κανταϊφι

Published

on

Εκμέκ Κανταϊφι

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Και ποιος δεν θα ήθελε ένα Εκμέκ Κανταϊφι! Γλυκό που αρέσει σε όλους. Δείτε την βασική συνταγή για εκμέκ κανταΐφι, με σίγουρη επιτυχία!

Υλικά

Για το κανταϊφι:
500 γρ. φύλλο κανταΐφι
200 γρ. μαργαρίνη

Για τη κρέμα γαρνιρίσματος:
700 γρ. γάλα φρέσκο
500 γρ. κρέμα γάλακτος – 35% λιπαρά
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. ζάχαρη άχνη
5 κρόκοι αβγού
150 γρ. φιστίκι Αιγίνης τρίμμα
40 γρ. αλεύρι μαλακό
40 γρ. κορν φλάουρ
½ κουταλάκι γλυκού βανιλίνη
50 γρ. βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση
Για το κανταϊφι: Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε το κανταΐφι κολλητά να μην έχει καθόλου κενά. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στο ταψί με το κανταΐφι. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 oC για 5 με 8 λεπτά.

Ενώ ψήνουμε, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε  200 γρ. νερό και 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική. Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι και μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε.

Θα καταλάβουμε ότι το κανταΐφι είναι έτοιμο μόλις ροδίσει. Τότε το βγάζουμε από το φούρνο, στραγγίζουμε τη μαργαρίνη που περισσεύει και μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε το σιρόπι.

Για την κρέμα: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη βανιλίνη και τη μισή κρυσταλλική ζάχαρη και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι, την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη και τους κρόκους.

Μόλις το γάλα ζεσταθεί ρίχνουμε με μία κουτάλα λίγο μέσα στο μπολ με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει χυλός (αυτό το κάνουμε γιατί αν ρίξουμε το κορν φλάουρ σε καυτό γάλα σβολιάζει και θα αφήσει κόμπους στην κρέμα).

Αφού βράσει καλά το γάλα ρίχνουμε το μπολ με το χυλό και ανακατεύουμε γρήγορα και πολύ καλά μέχρι το γάλα να σφίξει, να πάρει ένα κίτρινο χρώμα και να γίνει μία σφιχτή κρέμα.

Σβήνουμε  τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γυαλίσει η κρέμα μας. Τέλος, απλώνουμε την κρέμα στο ταψί με το κανταΐφι.

Για τη σανταγί: Για να το γαρνίρουμε χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί.

Με μια σπάτουλα ή με κορνέ γαρνίρουμε όλο το ταψί με την σαντιγί και ρίχνουμε επάνω φιστίκι Αιγίνης τρίμμα.

Περισσότερες συνταγές στο sintayes.gr

Δες κι άλλες συνταγές για Εκμέκ Κανταϊφι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές5 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές7 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές9 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα11 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές13 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές15 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές16 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version