Γλυκα
Λαχταριστή και εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα και εντυπωσιακά μπαμπαδάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “RafMar Dimitra Nikos- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
7 αυγά
1,5 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική,
2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
μισή κούπα νερό,
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ,
2 βανίλιες μία κούπα χυμό πορτοκάλι,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την κρυσταλλική ζάχαρη και τις βανίλιες να αφρατέψουν καλά, προσθέτουμε το νερό και το χυμό από το πορτοκάλι το μπέικιν πάουντερ και σιγά-σιγά το αλεύρι, συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ μας να γίνει μία όμορφη ελαφρύ ζύμη, τα προσθέτουμε σε ταψί για cupcake με τα χαρτάκια από κάτω και τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς και ώρα ψησίματος πάντα ανάλογα με το φούρνο μας, μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να παγώσουν πάρα πολύ καλά ( θα συνιστούσα να τα κάνετε μία μέρα πριν για να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα)
Για το σιρόπι θα χρειαστούμε
3 φλυτζάνες του νεσκαφέ νερό,
4 φλυτζάνες του νεσκαφέ ζάχαρη κρυσταλλική, λίγο χυμό λεμόνι,
1 ξυλάκι κανέλα,
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σφίξει το σιρόπι μας
Σαντιγύ
Τη σαντιγί τη χτυπάμε όπως είναι οι οδηγίες παρασκευής της
Στήσιμο
(για Decor αν θέλουμε κόβουμε το κεράσι στη μέση και τοποθετούμε στα μπαμπαδάκια μας)
Κόβουμε τα παπαδάκια μες στη μέση και τα σιροπιάζουμε καλά αλλά να μη μας λιώσουν από το σιρόπι, θέλει λίγο προσοχή αυτό, προσθέτουμε σαντιγύ στο μισό και με το άλλο μισό το κλείνουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε ένα κερασάκι, αυτή τη διαδικασία την κάνουμε Με όλα τα μπαμπαδάκια που έχουμε φτιάξει, σιρόπι σαντιγί κλείσιμο με το άλλο μισό, και μόλις είμαστε έτοιμοι τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου τρεις ώρες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “RafMar Dimitra Nikos- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”