ΥΛΙΚΑ:
- 4 μεγάλες πατάτες
- αλάτι, πιπέρι
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 2 σκελίδες σκόρδο ή μία κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 10 φέτες μπέικον
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 100 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 100 γραμμάρια τυρί έμενταλ
- 200 γραμμάρια μανιτάρια κονσέρβας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλε σε μία κατσαρόλα νερό με 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι και πρόσθεσε τις πατάτες, αφού τις πλύνεις εξωτερικά. Ζεμάτισε τις για 10 με 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία και βγάλε τις από τη κατσαρόλα.
Στη συνέχεια, ψιλόκοψε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη πιπεριά, τα μανιτάρια αφού τα καθαρίσεις καλά και το μπέικον. Σε ένα τηγάνι, βάλε το βούτυρο να λιώσει και μετά βάλε μέσα τα κομμένα λαχανικά και το μπέικον να τσιγαριστούν. Αφού τσιγαριστούν, πρόσθεσε και τη κρέμα γάλακτος και άσε να βράσει 5 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο.
Έπειτα, βγάλε τη ψίχα από τις πατάτες,βάλε τη σε ένα μπολ και λιώσε το με ένα πιρούνι. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και βάλε τη γέμιση με τη κρέμα γάλακτος μέσα στη λιωμένη πατάτα. Πρόσθεσε τα τυριά και το τυρί κρέμα, ανακάτεψε τα όλα μαζί και γέμισε τις πατάτες μία μία με τη γέμιση.
Τύλιξε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Οι πατάτες μας είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : eisaimonadiki