Σοκολατα
Λαχταριστά σοκολατάκια καρότου, που δεν θα θες να μοιραστείς! Είναι και νηστίσιμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εύκολη συνταγή για σοκολατάκια καρότου που μπορείς να κάνεις τις γιορτινές μέρες και όχι μόνο! Ταιριάζουν με τον καφέ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
500gr. τριμμένο καρότο λεπτοκομμένο
150gr. ινδική καρύδα
200gr. ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
125gr. σοκολάτα κουβερτούρα 54%
10ml. ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, αδειάζοντας το τριμμένο καρότο, το πορτοκάλι και την ζάχαρη σε μία κατσαρόλα.
Βάζουμε στη συνέχεια την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε. Χρειάζονται περίπου 30 λεπτά για να βράσει το μίγμα και με το ανακάτεμα να εξατμιστούν τα υγρά από τα υλικά.
Kατά τη διάρκεια που το μίγμα βράζει στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τα 100 γραμμάρια από το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε την κουζίνα και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν σωστά τα υλικά και να έχουμε έτσι ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Μετά από λίγο, το μίγμα για τα σοκολατάκια είναι έτοιμο και το αφήνουμε να κρυώσει, οπότε η γέμιση που χρειαζόμαστε είναι έτοιμη.
Το επόμενο βήμα είναι να λιώσουμε την κουβερτούρα. Την σπάζουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και την ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
Καλύπτουμε το μπωλ με μεμβράνη και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει η κουβερτούρα.
Βγάζουμε από το φούρνο μικοκυμάτων, και ανακατεύουμε για λίγο με ένα κουτάλι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.
Ο πρώτος τρόπος για να φτιάξουμε τα σοκολατάκια είναι ο εξής: Πλάθουμε με τα χέρια μας μπαλάκια από τη γέμιση και τα βουτάμε στο πιάτο με το ινδοκάρυδο. Κατόπιν τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
Ο δεύτερος τρόπος είναι να τα βουτήξουμε με δύο πιρούνια στη λιωμένη κουβερτούρα αλλά όχι στο ινδοκάρυδο.
Μετά και από αυτό το βήμα, τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα να τα σερβίρετε αφού κρυώσουν.
Μπορούν να διατηρηθούν και εκτός ψυγείου για λίγο, απλά το σκεύος που τα βάζουμε πρέπει να είναι καλά κλεισμένο για να μην ξεραίνονται.
Εάν πρόκειται να καταναλωθούν σε περισσότερες από 3 έως 4 ημέρες καλό είναι να τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Δες την εκτέλεση βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Δες και άλλες συνταγές για σοκολατάκια!