Συνταγές
Αφράτα και λαχταριστά Πεϊνιρλί με σπιτική ζύμη (100% επιτυχία)
Έλα να φτιάξουμε μαζί τα πιο νόστιμα σπιτικά πεϊνιρλί που έχεις δοκιμάσει ποτέ, φτιαγμένα από τα χεράκια σου! Με μία μοναδική ζύμη, κασέρι και ρεγκάτο, τα οποία συνθέτουν ένα μοναδικό γευστικά αποτέλεσμα.
Υλικά
Για τη Ζύμη
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml νερό
200 ml γάλα
150 ml ηλιέλαιο
700-750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
Για τη Γέμιση
Κέτσαπ
Ρίγανη
Ζαμπόν σε κομματάκια
250 γρ κασέρι
250 γρ ρεγκατο
Μπέικον
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τη συνταγή μας φτιάχνοντας τη ζύμη. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
Κατόπιν, προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
Στην πορεία, ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη και να ξεκολλάει από τα χέρια.
Τέλος, βάζουμε τη ζύμη μας σε ένα σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 10-15 μπαλάκια, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμούμε να έχουν τα πεϊνιρλί μας (εμείς κάναμε 10 στη συγκεκριμένη συνταγή).
Έπειτα, σε αλευρωμένη επιφάνεια τα πατάμε με τα χέρια μας και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και δίνουμε σχήμα από βάρκα, όπως δείχνει και το βίντεο.
Στη συνέχεια, απλώνουμε κέτσαπ, ρίγανη, το ζαμπόν, το μείγμα με τα τυριά και μπέικον.
Μετά, αναμειγνύουμε λίγο γάλα με λίγο λάδι και αλείφουμε την ζύμη με ένα πινέλο.
Τέλος, ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι τα πεϊνιρλί να ροδίσουν.
Χωρίς υπερβολή θα είναι από τα πιο νόστιμα πεϊνιρλί που θα έχεις δοκιμάσει. Σίγουρα αξίζει τον κόπο και τα υλικά! Καλή επιτυχία!
Δες την συνταγή αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!