Ζυμαρικα
Λατρεύουμε τις παπαρδέλες με πέστο λιαστής ντομάτας και κρέμα φέτας
Η συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
250 gr. λιαστή ντομάτα σε λάδι
60 gr. κουκουνάρι
1 κούπα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
100 gr. παρμεζάνα
3 σκελίδες σκόρδο
30 gr. λάδι από τις λιαστες
10 gr. νερό
Παπαρδέλες
Η ότι πάστα θέλουμε
Κρέμα φέτας
Εκτέλεση
Περνάμε από το τηγάνι ελαφρά το κουκουνάρι να αφήσει τα αρώματά του.
Βάζουμε στο multi το σκόρδο, το κουκουνάρι, χτυπάμε καλά και ρίχνουμε το βασιλικό και σιγά-σιγά το λάδι από τις λιαστές ντομάτες, χτυπάμε καλά, ρίχνουμε και την παρμεζάνα και αν δούμε ότι το μείγμα είναι πολύ πηχτό αραιώνουμε με νεράκι όχι με λάδι γιατί θα γίνει βαρύ, μπορεί νερό να θέλει και λίγο περισσότερο ανάλογα το πώς μας αρέσει.
Βράζουμε τις παπαρδέλες, προσοχή στο αλάτι γιατί η λιαστή ντοματα και η παρμεζάνα είναι έντονα.
Σε μεγαλύτερο σκεύος βάζουμε όσο θέλουμε από το πέστο βάζουμε 2 κτσ. πάστα.
Φέτας λίγο νερό από τα ζυμαρικά που τα τα έχουμε βράσει αλτέντε.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στο σκεύος, βλέποντας εάν θέλει νερό ακόμα βάζουμε πάλι από το νερό των μακαρονιών μέχρι να γίνει μία ωραία μίξη μακαρονιών και κρέμας, συμπληρώνουμε αν θέλουμε κρέμα τυριού και αν θέλουμε και πέστο, πάντα ανάλογα την ποσότητα των μακαρονιών, σερβίρουμε με χοντροτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε και κρέμα φέτας.
Μακαρόνια βάζουμε ό,τι θέλουμε.
Το πέστο ντομάτας μπορούμε να κάνουμε και περισσότερη ποσότητα χρησιμοποιείται πολύ ωραία σε σαλάτες, σε μπρουσκέτες ,και σε κοτόπουλο ψητό.
Κρέμα φέτας μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας εγώ έχω χρησιμοποιήσει την αλειφωτή Φέτα Ήπειρος.
Ή μπορούμε να βάλουμε Φιλαδέλφεια, ή μπορούμε να βάλουμε κρέμα γάλακτος.
Η και σκέτο το πέστο.
Η συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.