Συνταγές
Τέλειο, κρεμώδες κι αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων – λαζάνια με κιμά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακ. Λαζάνια
600 γρ. κιμά
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
2-3 φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
1 κύβο ζυμαρικών
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Μπούκοβο
1 μπουκάλι τριμμένη ντομάτα
250 γρ. Ρεγκάτο τριμμένο
250 γρ. Ενταμ τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον κιμά και τον σοταρουμε καλά.
Ρίχνουμε το κρεμμυδι, το σκορδο και το καρότο, τα αφηνουμε να σοταριστουν για 2 λεπτα και προσθετουμε τα μπαχαρικά, αφηνουμε 1 λεπτο.
Προσθέτουμε την σαλτσα ντοματας, τον κύβο και τον βασιλικό
ριχνουμε αρκετό νερακι και το αφηνουμε να βράσει για 15 λεπτά…. στο τελος θα προσεξουμε ο κιμάς να εχει αρκετη σαλτσουλα.
Παιρνουμε ενα μεγαλο πυρεξ, βαζουμε στον πάτο κιμα, τυρια και στρωνουμε τα λαζανια διπλα διπλα καλυπτωντας ολο το πυρεξ.
Ριχνουμε κιμα, τυρια και πάλι λαζανια .
επαναλαμβανουμε με τον ιδιο τροπο μεχρι να τελειωσουν τα λαζάνια και ο κιμας, γινονται 5-6 στρώσεις περιπου, τελειώνουμε με κιμά και τριμμενο τυρί.
Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 35-40 λεπτα
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.