Συνταγές
Νόστιμο και λαχταριστό πιάτο – λαζάνια με κιμά και τυριά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακετο λαζανια
750 κιμά αναμεικτο( μοσχάρι- χοιρινό)
1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμένο
1 δάφνη
1 ξύλο κανέλας
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπερια κόκκινη ψιλοκομμένη
2 καρότα τριμμένα στον τριφτη
1 κρασοπότηρο κρασί
Αλατοπίπερο
Λαδι
700 γρ τυρία ( regato γκούντα κασέρι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βαζουμε λαδι και τσιγαρίζουμε σε μετρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά μετά βαζουμε τους κιμάδες και τσιγαριζουμε καλά να σπασουν και να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε τις πιπεριές το καρότο και τριγαρίζουμε ακόμα λίγο. Σβήνουμε με το κρασί.
Αφηνουμε λίγο να εξατμιστεί και ριχνουμε την ντοματα αλατι πιπερι δαφνη και την κανελα και αφήνουμε μιση ωρα περιπου να βράσει αλλά να μεινει όμως με λίγο ζουμάκι..Πεταμε την κανέλα και το δαφνόφυλλο και αφηνουμε στην ακρη.
Σε ενα πυρέξ βαζουμε λίγο λάδι στρώνουμε μια σειρά τα λαζάνια όπως είναι χωρίς να τα βρασουμε .Βάζουμε μια στρώση τυριά απο επανω μια στρώση κιμά μαζί με λίγο ζουμάκι ξανά λαζάνια τυριά κιμά με ζουμάκι λαζάνια και τέλος όλο το υπόλοιπο τριμμένο τυρί
Το ζουμάκι που πρέπει να έχει το φαγητό πρέπει να είναι μέχρι την μέση του πυρέξ για να βράσουν τα λαζάνια
Ψηνουμε στους 180 περίπου μισή ώρα ανάλογα τον φούρνο σας
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.