Γρηγορες Συνταγες
Καλή ευλογημένη Σαρακοστή με υγεία – λαγάνες σήμερα χωρίς ζύμωμα
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 680 γρ Νερό (χλιαρό), 2κσ ζάχαρη.
2 κ.σ ταχίνι, 4 κσ ελαιόλαδο, 2 φακελάκι ξηρή μαγιά, 2κγ αλάτι
Για επάλειψη :100γρ νερό, 1κ.γ.μελη.
Εκτέλεση.
Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιά, τη ζάχαρη, το ταχίνι και το νερό χλιαρό. το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύω με ένα ξύλινο κουτάλι.
Μόλις ενωθούν όλα καλά, τα κλείνω σε μπολ με μεμβράνη και το αφήνω να φουσκώσει. στο φούρνο(που το ανάβουμε στους 40 βαθμούς για 5 λεπτά) για μία ώρα. Βάζουμε και ένα μπολ με ζεστό νερό στο πάτο του φούρνου.
Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο.
Αδειάζω σε λαδόκολλα που έχουμε πανό σε ταψί του φούρνου, λαδώνουμε τα χέρια και ανοίγουμε σε τετράγωνο,τους σκεπάζουμε με πετσέτες .
Ανάβουμε το φούρνο στους 40 βαθμούς 5 λεπτά, το σβήνουμε
και αφήνουμε της λαγάνες μισή ώρα και να φουσκώσουν στο φούρνο. Μετά τους βγάλουμε, Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κάνουμε δαχτυλιές στης λαγάνες ψεκάσουμε με νερό με μέλι και στην μια ρίχνουμε σουσάμι και στην άλλη βάζουμε ντοματίνια, κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, ελιές δεντρολίβανο
Ψήνω 20-25 λεπτά περίπου και ελέγχω, πάντα ανάλογα τον φούρνο. Είναι τραγάνες απέξω και αφράτες και μαλακές μέσα.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.