Συνταγές
Η Καθαρή Δευτέρα πλησιάζει.. είστε έτοιμοι για την πιο νόστιμη λαγάνα ;
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
ΥΛΙΚΑ
Συνταγή για μία μεγάλη λαγάνα
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γραμμάρια χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλιά σούπας σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και όλα τα υλικά εκτός το νερό και το μέλι.
Ανακατεύουμε με κουτάλα ρίχνουμε έπειτα το χλιαρό νερό με το μέλι, και ζυμώνουμε, θα γίνει μια ζύμη μαλακή, ας κολλάει λίγο ελαφρώς στα χέρια δεν πειράζει.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος, μετά μια ώρα περίπου αφού η ζύμη έχει διπλασιαστεί, την ξεφουσκώνουμε, αν κολλάει βάζουμε στα χέρια μας λίγο λάδι.
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα μεταφέρουμε τη λαγάνα μάς επάνω στη λαδόκολλα και με τα χέρια μας η με τον πλάστη ανοίγουμε τη λαγάνα στο μέγεθος που θέλουμε, τη ραντίζουμε με λίγο νεράκι με ζάχαρη,ρίχνουμε σουσάμι και κάνουμε τρυπούλες με τα δάχτυλα μάς.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 30 λεπτά στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς(ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να ροδισει..
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.