Συνταγές
Δεν έχουμε φάει καλύτερη λαγάνα…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά για 2 μεγάλες λαγάνες:
2 κούπες χλιαρό νερό
1 κ.σ γεμάτη μέλι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 7-10 γρ.
3 κ.σ ταχίνι
1 κ.γ κοφτό αλάτι
4 1/2 κούπες αλεύρι για ψωμί η γ.ο.χ
Για επάλειψη:
2 κ.σ μέλι
5-6 κ.σ νερό
Σουσάμι για πασπάλισμα
Γαρνίρουμε με ελίτσες, θυμάρι ή ρίγανη φρέσκια και φρέσκο δεντρολίβανο. Μπορούμε ακόμα και με cherry ντοματίνια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ενα.μπολ 1 κούπα χλιαρό νερό, το μέλι τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά. Προσθέτουμε 2 κ.σ αλεύρι και αφήνουμε για 15′-20′ λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με το ταχίνι και να διαλυθεί καλά.
Ριχνουμε τη μαγιά σε κάδο του μίξερ προσθέτουμε και το μείγμα με το ταχίνι και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Βγαζουμε απο τον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε λίγο με το χέρι μας για 5′ λεπτά περίπου μέχρι να έχουμε μια ελαστική αφράτη ζύμη.
Σε αυτή τη φάση μπορούμε να βάλουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο, χωρίς να περιμένουμε να ανέβει η ζύμη. Ζυμώνουμε το πρωί, και ετσι θα έχουμε φρέσκια ζεστή λαγάνα. Αν τις κάνετε σήμερα αφήνουνε να ανέβει το ζυμάρι και το ακουμπάμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια.
Χωρίζουμε στη μέση τη ζύμη. Απλώνουμε σε οβαλ σχήμα τη λαγάνα μέσα στο ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Παταμε με τα δάχτυλά μας να απλώσει, βρεχουμε με πινέλο με το μείγμα μελιου, απλώνουμε τις ελιές, τα φρέσκια μυρωδικά και μπόλικο.σουσαμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190’C βαθμούς αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.