Συνταγές
Το πιο αγαπημένο χειμωνιάτικο φαγητό! Λάχανο με μοσχαρίσιο Χτένι
Με ότι και να μαγειρευτεί γίνεται όνειρο το φαγητό – Τέλειο, τι ωραία ιδέα με μοσχάρι και όχι κλασσικά με χοιρινό!
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο χτένι, ,3 καρότα κρεμμύδι μεγάλο ξερό, μαυροπίπερο, 1 κτσ. νοστιμιά, ρίγανη, μαϊντανό προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε και ξαφρίζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει, αποσύρουμε από το μάτι.
Σε μια ανοιχτή χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα.
Ανακατεύουμε, έχουμε κόψει το λάχανο, συμπληρώνουμε το λάχανο σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνουμε το ζουμί του κρέατος μέχρι την επιφάνεια του λάχανου, το κρέας και ένα pummaro 250 γρ.
Αφηνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το λάχανο, συμπληρώνουμε μαυροπίπερο, ρίγανη, και την νοστιμιά προαιρετικά.
Μένει με το λαδάκι του.
Από νοστιμιά δεν υπάρχει.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για Χειμωνιάτικη συνταγή για μηλόπιτα που θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!- Feli Fouchard”
ΥΛΙΚΑ
-100 γρ. γάλα
-100 γρ. σπορέλαιο
-2 αυγά
-2 φακελάκια μπέικιν πάουτερ
-1 φακελάκι βανίλιας
-700 γρ. γέμιση αλεύρι
-λίγο σιμιγδάλι
Για το γέμισμα
-2 κιλά τριμμένα μήλα
-100 γρ. καστανή ζάχαρη
-βανίλια
-κανέλα
-λίγο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε το γάλα, το λάδι, το αυγό και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι αναμεμιγμένο με τη σκόνη ψησίματος και σχηματίζουμε μια ζύμη.
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη και τα μήλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα.
Προσθέστε τη βανίλια και την κανέλα και αφήστε να κρυώσει.
Εάν το γέμισμα είναι πολύ υγρό προσθέστε λίγο σιμιγδάλι.
Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και φτιάξτε δύο φύλλα. Βάλτε το πρώτο φύλλο σε ένα φούρνο με χαρτί ψησίματος και βάλτε λίγο σιμιγδάλι πάνω του. Βάλτε τη σύνθεση μήλου, προσθέστε το σιμιγδάλι και καλύψτε με το δεύτερο φύλλο.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!- Feli Fouchard”