Συνταγές
Κόλαση το γλυκό! Σοκολατόπιτα σιροπιαστή θεϊκή και πολύ νόστιμη
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
250γρ βούτυρο
350γρ ζάχαρη
5 αυγά
250γρ αλεύρι που φουσκώνει
2 κγ μπεικιν παουντερ
100γρ κακάο σκόνη αγλυκο
3 κσ κονιάκ
200ml νερό
Σιρόπι:
250γρ ζάχαρη
500ml νερό
75γρ κακάο σκόνη
Γλάσο:
250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250γρ κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι. Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά να αφρατεψουν. Προσθέτουμε ένα ενα τα αυγά. Μόλις ενωθούν καλά προσθέτουμε το κακαο, το μπεικιν και μετά το αλεύρι σταδιακά. Μόλις ενωθούν καλά προσθέτουμε το νερό και το κονιάκ. Χτυπάμε να ενωθούν καλά. Αδειάζουμε το μίγμα μας σε καλά βουτυρωμενο μεσαίο πυρεξ ή ταψάκι 32×22εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε το γλυκό μας στη μέση αν είναι έτοιμο. Ο χρόνος διαφέρει από κουζίνα σε κουζίνα.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, περίπου 10 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια 12 και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλασο. Σπάμε τη κουβερτούρα σε μπωλ σε κομματάκια. Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη κρέμα γαλακτος μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες φυσαλίδες.
Αποσύρουμε και περιχύνουμε τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Αφού έχει τραβήξει το γλυκό μας το σιρόπι περιχύνουμε με το γλάσο.
Σερβίρουμε με παγωτό!
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.