Συνταγές
Κρουασάν βουτύρου και σοκολάτας – αφράτα μέσα τραγανά απ έξω!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 φλ τσαγιού χλιαρό νερό
1 φακ μάγια ξηρή 10 g
1 αυγό
4 ΚΣ ζάχαρη
1κγ αλάτι
6 φλ τσαγιού αλεύρι δυνατό για τσουρέκι
Για τις στρώσεις
200γρ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Επάλειψη ένας κρόκος αυγου (τον οποίο εγώ ξέχασα ) λίγο βούτυρο
Ανακατεύουμε τα υλικά για την ζύμη μέχρι να γίνει μια μπάλα μαλακή που να μην κολλάει σχεδόν καθόλου στα χέρια.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Χωρίζουμε σε 10 κομμάτια την ζύμη.
Ανοίγουμε τα κομμάτια σε μέγεθος πιάτου γλυκού με τον πλάστη μαςμας και τα στοιβαζουμε το ένα πανω στο άλλο βάζοντας ενδιάμεσα αρκετό βούτυρο (λιωμένο) .
Τυλιγουμε με μεμβρανη το πιάτο και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.
Το βγάζουμε και το ανοίγουμε σε ένα φύλλο με τον πλάστη παραλληλόγραμμο.
Κόβουμε την ζυμη σε 15 τρίγωνα αν θέλουμε μικρά η μεγάλα.
Το τυλιγουμε το κάθε τρίγωνο σε μορφή ρολού.
Τα βάζουμε στο ταψί τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Έπειτα βουτυρώνουμε και αλοίφουμε και τον αραιωμένο κροκο του αυγού.
Ψήνουμε στους 190 μέχρι να ροδισουν
*Μπαίνουν και καταψυξη και βγαίνουν εξίσου φρέσκα όταν αποψυχθουν
* Τα κρουασάν έχουν έναν βαθμό δυσκολίας για να πετύχουν θέλει να ασχοληθείς αρκετά να κάνεις διπλώματα κλπ όμως αυτή η συνταγή είναι πραγματικά από τις ποιο εύκολες που έχω φτιάξει και νομίζω ο καθένας μπορεί!!
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.