Γρηγορες Συνταγες
Υπέροχα και νοστιμότατα κριτσίνια παρμεζάνας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή 250 αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με 10 γρ μπέικιν πάουντερ
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο (ή άλλο μπαχαρικό όπως κάρυ ή πάπρικα ή κάποιο μυρωδικό, π.χ. θυμάρι. Περίπου 1-2 κ.γ.)
μια χούφτα τυρί τριμμένο (εγώ έβαλα παρμεζάνα)
150μλ λευκό κρασί
50μλ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C αέρα. Καλύψτε δύο λαμαρίνες φούρνου ρηχές με αντικολλητικό λαδόχαρτο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης τα ξηρά υλικά: αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και τυρί.
Κάντε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίξτε τα υγρά (λάδι, κρασί). Ανακατέψτε καλά.
Πασπαλίστε την επιφάνεια εργασίας με λίγο αλεύρι και πλάστε μακρόστενα μπαστούνια μήκους περίπου 15 εκατοστών. Δεν χρειάζεται να είναι τέλεια! Μην τα κάνετε πολύ χοντρά, γιατί δεν θα ψηθούν καλά. Πάντως, δεν φουσκώνουν πολύ στο ψήσιμο.
Βάλτε τα κριτσίνια να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν καλά, περίπου 15 με 20 λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται από το φούρνο, το πόσο χοντρά τα έχετε πλάσει κλπ. Θα πρέπει να είναι σκληρά όταν τα βγάλετε.
Αφήστε τα να κρυώσουν και φυλάξτε τα σε τάπερ που κλείνει καλά ή σε σακούλα τροφίμων.
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.