Συνταγές
Κριθαράκι με Κιμά! Άκρως οικογενειακό πιάτο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτό το Σάββατο φτιάξε ένα τεράστιο ταψί με κριθαράκι με κιμά και δεν θα μείνει για την Κυριακή! Πρόκειται για ένα κλασσικό πιάτο με απλά υλικά που όλοι στο σπίτι θα τιμήσουν!
Υλικά
1 κρεμμύδι
1 μελιτζάνα
3 καρότα
1 κολοκύθι
Ελαιόλαδο
900 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Αλάτι-Πιπέρι
2-3 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά θυμάρι
2 ντομάτες
300 ml σάλτσα ντομάτας
1 κιλό κριθαράκι
200 γρ κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ψιλικόβοντας τα λαχανικά μας. Μπορούμε εναλλακτικά να περάσουμε από τρίφτη.
Στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε καυτό ελαιόλαδο. Αφού πάρει χρώμα το κρεμμύδι, προσθέτουμε και τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά.
Όταν πάρει χρώμα και ο κιμάς προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, βάζουμε τα λαχανικά, τα αλάτι – πιπέρι, την δάφνη, την ρίγανη, το θυμάρι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την σάλτσα ντομάτας και μαγειρέυουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Κατόπιν, ετοιμάζουμε το κριθαράκι βάση των οδηγιών που υπάρχουν στην συσκευασία.
Συνεχίζουμε και σε ένα μεγάλο ταψί αναμιγνύουμε το κριθαράκι με τον κιμά και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμιψθοπυν καλά τα υλικά μεταξύ τους. Στη συνέχεια, απλώνουμε από πάνω τριμμένο κίτρινο τυρί.
Τέλος, ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Έτοιμο το ταψί μας με το κριθαράκι με κιμά! Θα το λατρέψετε!
Δες αναλυτικά την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!