Συνταγές
Κρεμώδες σοκολατένιο semifreddo με κεράσια και τραγανά μπισκότα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
• 120 γρ. ζάχαρη
• 4 αβγά
• 600 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
• 250 γρ. σοκολάτα
• 125 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανιλίνες)
• 120 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και σε ένα μεταλλικό μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αβγά και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μπολ στην κατσαρόλα (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε συνεχώς με αβγοδάρτη, για 4 περίπου λεπτά, ώστε να παστεριωθούν τα αβγά. Αν έχουμε θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει 60 °C. Ο όγκος του μείγματος θα αυξηθεί καθώς θερμαίνεται και θα γίνει πιο πηχτό.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων.
Βγάζουμε από τα κεράσια τα κουκούτσια και τρίβουμε στο multi τα μπισκότα, φροντίζοντας να μην γίνουν τελείως σκόνη αλλά να μείνουν μερικά κομμάτια.
Στο μπολ με τη σαντιγί ρίχνουμε την κρέμα με τη ζάχαρη και τα αβγά, τη λιωμένη σοκολάτα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με . . .
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : callthecook.gr