Συνταγές
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία κρεατόσουπα στη χύτρα ταχύτητας
Επιλέγουμε κυρίως κομμάτια από το μπροστινό μέρος του ζώου μοσχάρι η βοδινό. Εξαιρετικά για σούπα είναι: το κότσι (με το κόκαλο) και η ελιά (σβέρκος) με το κόκαλο και το ποντίκι.
Η συνταγή είναι από – “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
-1 κιλό μοσχάρι, (ποντίκι ή κότσι ή ελιά) σε μεγάλα κομμάτια, αν θέλουμε αφαιρούμε το κόκκαλο από το κρέας πριν το βράσουμε, (πείτε να το κάνει ο χασάπης σας).
-4 -5 πατάτες κομμένες σε κύβους
-2 καρότα κομμένα
-1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο (κατά προτίμηση κόκκινο είναι πιο γλυκό) στα τέσσερα
-σέλινο μπόλικο κομμένο
-2 φύλλα δάφνης
-πιπέρι
-μπούκοβο (Chilly) προαιρετικά
-χυμό λεμονιού
-επιπλέον 1 κούπα ζυμαρικό κοχυλάκι ή κριθαράκι ή ότι ζυμαρικό σας αρέσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τη χύτρα στο μάτι. Προσθέτουμε το κρέας, νερό να το σκεπάζει και λίγο παραπάνω. Αφήνουμε να κοχλάσει και ξαφρίζουμε. Κλείνουμε τη χύτρα, (βάσει των οδηγιών της) και βράζουμε για 30-35 λεπτά.
Όταν περάσει ο χρόνος αποσυμπιέζουμε να ανοίξει με ασφάλεια. Αφαιρούμε το κρέας και στραγγίζουμε το ζουμί. Επαναφέρουμε το ζουμί στην χύτρα μαζι με το κρέας και όλα τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, χυμό λεμονιού και τη δάφνη.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό. Μόλις αρχίζει να βράζει κλείνουμε το καπάκι της χύτρας. Όταν σηκωθεί η βαλβίδα χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και βράζουμε το φαγητό για 20-25 λεπτά.
Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα για να ανοίξουμε το καπάκι. Ρίχνουμε στο φαγητό το ζυμαρικό και ένα ποτήρι νερό ζεστό. Βράζουμε με ανοιχτή τη χύτρα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού, πιπέρι ή μπούκοβο και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από – “Helena’s Greek cooking”.