Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό γλυκάκι – δροσιστική κρέμα καραμελέ
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
Για την καραμέλα
1 ποτήρι ζάχαρη
Λίγο νερό
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μικρό κατσαρολακι ρίχνουμε τη ζάχαρη το νερό και το χυμό ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει καραμέλα, όχι πολύ σκούρα όμως γιατί θα καεί και θα πικριζει, την ρίχνουμε σε μια φόρμα να καλύψει τον πάτο και αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα
Χτυπάμε σε λεκάνη αυγά και ζάχαρη με σύρμα ρίχνουμε τις βανίλιες και το γάλα χλιαρό και το αδειάζουμε στην φόρμα περνώντας το από ψιλό σουρωτήρι.
Βάζουμε τη φόρμα σε ταψί με χλιαρό νερό καλύπτοντας το ένα τρίτο της φόρμας και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 15 λεπτά βυθιζουμε ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει καλά το ξεφορμαρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ σε ατομικά φορμακια θα πρεπει να ψηθουν μια ώρα.
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.