Συνταγές
Κουραμπιέδες μερακλήδικοι πολίτικοι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αύρα Αμαράντου-Γκαβανόζη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 φτ φρέσκο βούτυρο
1/2 φτ ζάχαρη άχνη
3 φτ αλεύρι μαλακό
120 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένο και κοντροκομμενα
1 κρόκος αυγού
3 κσ κονιάκ
4 βανίλιες
3 κγ μπέικιν
Ανθόνερο για το ράντισμα
1/2 κ ζάχαρη άχνη περίπου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο να ασπρίσει κσι να γίνει αφράτο.
Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε τον κρόκο, το κονιάκ και τις βανίλιες. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ανακατεύουμε μπέικιν και αλεύρι, το κοσκινίζουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο στη ζύμη ανακατεύοντας μαλακα με τα δαχτυλα. Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Πλάθουμε σε μέγεθος καρυδιού και τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Κρατάμε κάποια απόσταση ανάμεσα τους για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις και στους 180* .
Μόλις ροδίσουν σε περίζουν 20’ τους βγάζουμε από τον φούρνο και αμέσως ραντίζουμε με ροδονερο και τοποθετούμε σε πιατέλα. Κοσκινίζουμε από πάνω μπόλικη ζάχαρη άχνη για να καλυφθούν καλά!
Δεν σκεπάζουμε αν δεν κρυώσουν καλά!
Tips:
Το ροδόνερο προτιμήστε να το ρίξετε με σπρέι.
Το ψήσιμο το καταλαβαίνουμε βάζοντας το δάχτυλο μας σε ένα κουραμπιε. Δεν πρέπει να πιέζεται.
Το αμύγδαλο είναι καλό να είναι λίγο περισσότερο από το κανονικό καβουρδισμένο. Για καλύτερο αποτέλεσμα καβουρδισμένο αφού τα κοψετε (στα 2-3 κομμάτια). Μην τα κοπανίσετε. Ο κουραμπιές χρειάζεται μεγάλα κομμάτια αμύγδαλο .
Σας εύχομαι καλή επιτυχια με υγεια, αγαπη και όλα τα καλά του Θεου στο σπιτικό σας!
Και μην ξεχνάτε φίλες μου….
Πάντα υπάρχει κάποιος μοναχικός η ανήμπορος δίπλα μας.
Ας του βγάλουμε στο καλύτερο πιάτο μας την καλύτερη μερίδα από τα γιορτινά μας.
Την μερίδα του Χριστού!
* εκτός από το κονιάκ βάζουμε και χυμό λεμονιού στον οποίο διαλύσω τη σόδα. Γινοντε πολύ γευστικοι
Η Συνταγή είναι από Αύρα Αμαράντου-Γκαβανόζη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.