Συνταγές
Θέλετε να φτιάξετε τους πιο τέλειους κουραμπιέδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό βούτυρο
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό
4 βανίλιες
1 ποτηράκι μικρό κρασιού ούζο
Ξύσμα 2 λεμονιων
1/2 κουταλάκι σόδα
Χυμό μισό λεμονιού
Χοντροκομμένο καρύδι (ή αμύγδαλο καβουρδισμένο εάν προτιμάτε)
1300 γρ αλεύρι περίπου.
Άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει, ρίχνουμε το αυγό , τις βανίλιες, το ξύσμα, την σόδα μέσα στο χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα υλικά μαζί και το καρύδι.
Τελευταία ρίχνουμε το αλεύρι και προς το τέλος λίγο λίγο, μήπως δεν το πάρει όλο.
Εάν κολλάει προσθέτουμε λίγο ακόμη.
Πλάθουμε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 20 με 25 λεπτά περίπου αναλόγως το φούρνο.
Βάζουμε δύο δύο τα ταψιά και τα αλλάζω στα μισά του ψησίματος.
Όταν τα βγάζουμε τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ραντίζω με ούζο, τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το βούτυρο και μετά από μια με δυο ώρες περίπου τα περνάμε από την άχνη.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.