Συνταγές
Φρέσκα, αφράτα και πολύ μυρωδάτα κουλουράκια για πρωινό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
200γρ.ζαχαρη
180γρ.ηλιελαιο
200γρ.φρεσκο χυμο πορτοκάλι
Ξυσμα απο ενα πορτοκάλι
1κ.γ.σοδα
2 βανιλιες
20γρ.μπεικιν
700γρ.α.γ.χ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε με τον αυγοδαρτη την ζαχαρη με το λαδι, εριξα τον χυμο με την σοδα ανακατεμενη μεσα.Μετα τις βανιλιες και τελος το μπεικιν και το αλευρι.1
Ανακατευουμε εναν κροκο αυγου με λιγο λαδι και περασα απο πανω για να γυαλιζουν.
Εψησα στους 190 αερόθερμο.
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πεντανόστιμα γεμιστά πουράκια με κρέμα σοκολάτα Cannoncini
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “foodaholics“
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
3 αυγά
100 γρ ζάχαρη
235 ml γάλα
30 γρ νισεστέ
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τα αυγά και το νισεστέ στο γάλα.
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Κόβουμε στην σφολιάτα σε λωρίδες με πάχος 1 εκατοστό και τις τυλίγουμε στους ειδικούς κυλίνδρους.
Τους βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Γεμίζουμε την κρύα σφολιάτα με την κρύα κρέμα.
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Η Εκτέλεση είναι από κ. Μύστα Καπετάνου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.